Hallingdalskonferansen har jubileum. I 10 år har konferansen vært en viktig møteplass for næringslivet og det offentlige i Hallingdal.
Nye veier
Det var Mona Østdahl Gulsvik som etablerte Hallingdalskonferansen tilbake i 2013. Inspirasjonen hentet hun fra Ringerikskonferansen. – De hadde en fantastisk konferanse med fokus på kultur, nettverk og næringsliv, sier Gulsvik. Som daværende daglig leder i Halling Expo passet det godt å stå i bresjen for et lignende arrangement i Hallingdal. Den første konferansen hadde tittelen «Nye veier» og ble arrangert på Pers Hotell. Gulsvik blir både glad og stolt over at Hallingdalskonferansen nå fyller 10 år. – Det var jo dette jeg drømte om da den ble etablert i sin tid, men Hallingen kan jo være litt treig, så jeg var litt usikker på om det kom til å bli en suksess, sier hun.
Gulsvik forteller at i 2015 var tittelen på konferansen «Ja, me får no sjå» – nettopp inspirert av at Hallingen kunne være litt bakoverlent og trenge betekningstid. – Heldigvis tok jeg feil, for konferansen består jo i beste velgående, sier hun.
Historisk tilbakeblikk fra 2013:
Et velfungerende vei- og banenett er en forutsetning for næringsutvikling og utvikling av samfunnet for øvrig.
Vi setter søkelyset på hvilke planer som foreligger for vei- og banenett til Hallingdal, hvordan disse skal finansieres, og hva disse kan bety for fremtidig utvikling av Hallingdal!
Sammen for Hallingdal
I dag arrangeres konferansen av Hallingdal Næringshage, Regionrådet, NHO, Skue Sparebank, Gjensidige Hallingdal og Sparebank 1 Hallingdal Valdres. Noen av arrangørene er gode konkurrenter til vanlig, men rundt dette arrangementet er konkurransefokuset glemt. – Vi er tilstede for å fremme vekst og utvikling i lokalmiljøet, forteller Per Skøien, kommunikasjonssjef i Skue Sparebank. Marianne Dusegard, markedskonsulent i Sparebank 1, sier seg enig med Skøien. – Dette er et godt samarbeid, vi står sammen om det jeg mener er Hallingdals viktigste konferanse for næringslivet, sier Dusegard.
Dusegard og Skøien står også sammen på scenen når Hallingdalskonferansen arrangeres 28.august. Skøien har ledet konferansen tidligere, men i år får han selskap av Dusegard. – Jeg gleder meg til å lede arrangementet sammen med Per, det er en ære å få bidra fra scenen denne dagen, sier Dusegard.
Årets høydepunkt
Det er Christin Almestrand, i Hallingdal Næringshage, som er prosjektleder for Hallingdalskonferansen. – Dette var det første prosjektet jeg begynte å jobbe med da jeg begynte i Næringshagen i 2019 , sier Almestrand. – Jeg ble nærmest kastet inn i det. Men det har, utelukkende, vært utrolig gøy, smiler hun.
4 år senere leder hun fortsatt Hallingdalskonferansen stødig. – Det er en herlig gjeng å jobbe sammen med, med masse gode ressurser, sier hun. Almestrand omtaler konferansen som «årets høydepunkt,» og i år gleder hun seg ekstra mye. – Det er skikkelig stas at konferansen fyller 10 år, det kan nok hende det kommer en liten jubileumsoverraskelse til publikum, smiler Almestrand.
Det er ikke bare Almestrand som mener at konferansen er blant «årets høydepunkt.» Jan Olav Helling, leder i regionrådet, ser på konferansen som en svært viktig møteplass. – Her kan næringsaktører og det offentlige møtes. Vi har godt av å møtes, samhandle og hente inspirasjon, sier Helling.
Elin Kaafjeld, i NHO Viken Oslo er enig med Helling. – Vi setter stor pris på å få være med å arrangere Hallingdalskonferansen, sier Kaafjeld. NHO har mange medlemmer i Hallingdal, og ser viktigheten av å være til stede i regionen.
Ikke vær en treiging
Da Hallingdalskonferansen ble etablert i 2013 hadde den 70 deltakere. I fjor var det 240. I år ønsker arrangementskomiteen seg enda en rekordoppslutning. – Konferansen fyller 10 år og det er satt sammen et spennende program. Det blir VM-gull-prat med Pål Golberg, fokus på jenter og fagbrev, bærekraft og selvfølgelig annet spennende som rører seg innen politikk og næringsliv, forteller Almestrand. – I tilegg er det lovnader om en jubileumsoverraskelde, så vi håper på 300 påmeldte, sier Tove Hoftun, Markedsansvarlig i Gjensidige Hallingdal.
Hoftun understreker at dette er en ikke kommersiell konferanse. Her er det aktører i næringslivet som bidrar med ressurser inn i arbeidsgruppa, og muliggjør at konferansen lar seg gjennomføre. – Det blir lagt ned enormt mye arbeid i forkant av et sånt arrangement, og jeg håper folk ser det. Vi står sammen for Hallingdal og er helt avhengig av god oppslutning for at dette skal bli vellykket, sier hun.
-Er du en av de som tenker «Ja, me får no sjå ?» – ikke vær en treiging, meld deg på årets høydepunkt i dag, avslutter prosjektleder Almestrand.
Vi sees på Vestlia Resort – mandag 28. august!